Biefstuk met Aardappelpuree en Broccoli

Biefstuk met Aardappelpuree en Broccoli
12 maart 2018 Seventury

Biefstuk met Aardappelpuree en Broccoli

Het klinkt wellicht wat ouderwets, maar een AVG’tje met een heerlijk mals biefstukje; wat wil de mens nog meer?! Wij hebben het recept simpel en klassiek gehouden, want waarom zou een goed recept willen veranderen?

Wat heb je nodig?

  • 4 stukjes biefstuk
  • 1 kg kruimige aardappel (geschild en in stukken)
  • 200 ml warme melk
  • 50 g boter
  • Nootmuskaat
  • 600 g broccoli (gesneden)
  • 2 el boter
  • 100 ml rundvleesbouillon
  • 1 el mosterd

Bereiding:

  • Haal de biefstuk tijdig uit de koelkast (in de verpakking of afgedekt met huishoudfolie). Het vlees moet namelijk op kamertemperatuur zijn. Dit omdat biefstuk een spier is die, indien het vlees koud in de pan wordt gegooid, “verkrampt”. Hierdoor kan het  vlees taai worden. Dit gebeurd niet als het vlees op kamertemperatuur is
  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar (of volgens de verpakking) in water met een beetje zout. Giet ze vervolgens af en laat ze langzaam droog stomen
  • Kook de broccoli in 6 minuten gaar
  • Breng ondertussen de biefstukken op smaak met peper en zout. Verhit de boter in de pan en bak het vlees per kant ongeveer 3 minuten
  • Haal de biefstukjes uit de pan en laat ze “rusten” op een verwarmd bord. Voeg de mosterd en de bouillon toe in de pan waar je je biefstuk hebt gebakken en roer het goed door
  • Stamp de aardappelen fijn. En voeg langzaam scheutjes warme melk toe totdat er een mooie gladde puree ontstaat (Let op: gebruik geen keukenmachine of staafmixer; dit zorgt ervoor dat de zetmeel in de aardappelen kapot getrokken worden, waardoor de puree te solide wordt)
  • Roer met een pollepel de boter door zodat het een luchtige puree wordt. De puree kan op smaak gebracht worden met wat peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer de aardappelpuree met de broccoli, biefstuk en de mosterdsaus

Tips:

  • Om je aardappelpuree extra smaak te geven kun je bieslook, spekjes of wat wat zongedroogde tomaat toevoegen
  • Kijk voor meer informatie op onze vleeswijzer als je meer wilt weten over de verschillende stukken vlees van het rund

Meer weten over Natuurlijk Scharrelvlees:

icon box image

Versheid

Ons Scharrelvlees wordt lokaal geproduceerd en verkocht waardoor je het meest verse stukje vlees krijgt.

icon box image

Smaak

Het stukje vlees van Natuurlijk Scharrelvlees is puur natuur en hierdoor ook vol van smaak. En dat proef je! Hiermee bereid je in een handomdraai je biefstuk.

icon box image

Kwaliteit

Ons vlees is van hoogstaande kwaliteit. Het vlees is stevig en mals omdat onze dieren veel tijd en ruimte hebben gehad om te groeien.