Naast dierenwelzijn staat ook voedselveiligheid voorop bij ons. Het is ook van groot belang om niet alleen op de boerderij, maar ook tijdens de slacht hygiënisch te werk te gaan. Dit is om te voorkomen dat er besmetting van E-coli, salmonella en camplyobacter optreedt. Salmonella wordt veelal in verband gebracht het kip, maar hetzelfde kan gebeuren met rauw varkensvlees. E.coli is een bacterie die veel vaker voorkomt. Mensen kunnen besmet raken door rauw vlees te eten maar ook rechtstreeks via contact met dieren op bijv. (kinder) boerderijen. De juiste hygiëne op boerderijen is daarom van erg groot belang.
“Doordat scharrel vee veel naar buiten mag kunnen ze veel bewegen. Goed gebruik van hun spieren resulteert in steviger vlees.”
Om overdracht van bacteriën en andere besmettingen te voorkomen moeten verschillende partijen zich aan strenge regels houden en voorzorgsmaatregelen nemen. Met betrekking tot voedselveiligheid kunnen we onderscheid maken tussen slachterij en veehouderij. In alle Nederlandse slachterijen wordt gewerkt met HACCP. Dit is een voedselveiligheidssyteem waarbij wordt getest of het vlees gevaren kan veroorzaken voor de gezondheid van de consument. Denk hierbij aan gevaren zoals overbrengen van bacteriën en schimmels maar ook het bevatten van zware metalen.
Dit wordt gedaan om besmetting van E-coli en salmonella te voorkomen. Voor de veehouder is het met name van belang dat E-coli besmettingen worden voorkomen.
Naast dierenwelzijn staat ook voedselveiligheid voorop bij ons. Het is ook van groot belang om niet alleen op de boerderij, maar ook tijdens de slacht hygiënisch te werk te gaan. Dit is om te voorkomen dat er besmetting van E-coli, salmonella en camplyobacter optreedt. Salmonella wordt veelal in verband gebracht het kip, maar hetzelfde kan gebeuren met rauw varkensvlees. E.coli is een bacterie die veel vaker voorkomt. Mensen kunnen besmet raken door rauw vlees te eten maar ook rechtstreeks via contact met dieren op bijv. (kinder) boerderijen. De juiste hygiëne op boerderijen is daarom van erg groot belang.
“Doordat scharrel vee veel naar buiten mag kunnen ze veel bewegen. Goed gebruik van hun spieren resulteert in steviger vlees.”
Om overdracht van bacteriën en andere besmettingen te voorkomen moeten verschillende partijen zich aan strenge regels houden en voorzorgsmaatregelen nemen. Met betrekking tot voedselveiligheid kunnen we onderscheid maken tussen slachterij en veehouderij. In alle Nederlandse slachterijen wordt gewerkt met HACCP. Dit is een voedselveiligheidssyteem waarbij wordt getest of het vlees gevaren kan veroorzaken voor de gezondheid van de consument. Denk hierbij aan gevaren zoals overbrengen van bacteriën en schimmels maar ook het bevatten van zware metalen.
Dit om besmetting van E-coli en salmonella te voorkomen. Voor de veehouder is het met name van belang dat E-coli besmettingen worden voorkomen.
Ons Scharrelvlees wordt lokaal geproduceerd en verkocht waardoor je het meest verse stukje vlees krijgt.
De voeding van het vee bevat lijnzaad, hierdoor neemt het vlees de voedingsstoffen omega 3 en 6 opnemen.
Ons vlees is van hoogstaande kwaliteit. Het vlees is stevig en mals omdat onze dieren veel tijd en ruimte hebben gehad om te groeien.
Meer weten? Neem contact met ons op
Contact