Spareribs Uit De Oven

Spareribs Uit De Oven
9 december 2017 Natuurlijk Scharrelvlees

Spareribs Uit De Oven

In deze laatste winterse dagen kunnen we nog een keer ongegeneerd uitpakken: maak deze zondag de meest overheerlijke spareribs klaar. Niet alleen in de zomer bij de barbecue, maar in de winter kun je je vrienden en familie verrassen met (langzaam) gegaarde spareribs. Geloof ons; ze vallen zo van het bot af!

Wat heb je nodig?

  • 1kg (rauwe!) spareribs
  • 100g (bruine) basterdsuiker
  • 30g paprikapoeder
  • 14 gram zeezout
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1 eetlepel verse zwarte peper
  • 1 eetlepel cayenne peper(poeder)
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ui-poeder

Ingrediënten voor de (beste) BBQ Saus

  • 80 milliliter honing
  • 60 milliliter ketjap
  • 30 g (bruine) basterdsuiker
  • 3cm (duim grootte) verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 15g tomatenpuree (helft van een klein blikje)
  • 1 rode peper
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 5g gedroogde rozemarijn
  • Een paar druppels worcestersaus

Bereiding van de spareribs (start hiermee voordat je aan de saus begint):

  • Haal de spareribs uit de koelkast en verwijder het doorzichtige vlies dat aan de holle kant van de sparerib zit (indien deze door de slager nog niet verwijderd is). Als je een begin hebt gemaakt, eventueel met een mes, kun je het vlies in één keer eraf halen
  • Meng alle overige (losse) ingrediënten goed. Zorg dat je tot je geen klontjes meer hebt!
  • Leg de spareribs in een ovenschaal en masseer/wrijf met je handen alle marinade erin. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast. Hoe langer je deze laat marineren, hoe malser de spareribs zullen zijn (maximaal 2 dagen i.v.m. hygiëne)

Bereiding van Barbecuesaus:

  • Verwijder de schil van de knoflooktenen en gemberwortel. Halveer de rode peper en verwijder de pitjes en witte “lijsten”. Snijd uiteindelijk de gember, knoflook en peper in grove stukken
  • Gooi de gesneden stukken met alle overige ingrediënten en kruiden alles in de blender en mix tot een gladde massa (eventueel met een klein scheutje water indien nodig)
  • Verdeel de saus over aparte saus bakjes/schoteltjes

Na het marineren van de spareribs:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden celcius
  • Leg de spareribs met de holle kant naar beneden op een bakplaat
  • Voeg een laag water toe onder de spareribs en dek af met aluminiumfolie
  • Bak de spareribs 2,5 uur in de oven

Strijk de bovenkant van het vlees met wat barbecuesaus, en serveer deze met de heerlijke barbecuesaus, een frisse salade en wat vers gebakken frites. Bon appetit!

Kijk voor meer informatie op onze vleeswijzer als je meer wilt weten over de verschillende stukken vlees van het rund

Meer weten over Natuurlijk Scharrelvlees:

icon box image

Versheid

Ons Scharrelvlees wordt lokaal geproduceerd en verkocht waardoor je het meest verse stukje vlees krijgt.

icon box image

Smaak

Het stukje vlees van Natuurlijk Scharrelvlees is puur natuur en hierdoor ook vol van smaak. En dat proef je! Hiermee bereid je in een handomdraai je biefstuk.

icon box image

Kwaliteit

Ons vlees is van hoogstaande kwaliteit. Het vlees is stevig en mals omdat onze dieren veel tijd en ruimte hebben gehad om te groeien.