Grootmoeders stoofvlees

Grootmoeders stoofvlees
12 januari 2018 Natuurlijk Scharrelvlees

Grootmoeders stoofvlees

Echt Nederlands Stoofvlees: een klassieker. Een favoriet in elk gezien; en nu met ons (oma’s) recept lekkerder dan ooit! Vooral nu we midden in de winter staan, is het extra genieten met een lekkere warme comfortmaaltijd. 

Wat heb je nodig?

  • 1kg runderlap
  • 100 gram boter
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 700 ml rundvleesbouillon
  • 300 ml rode wijn of
  • 300 ml donker bier
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 sneeën brood (van oud brood)
  • Mosterd

Recept:

  • Breng het vlees op smaak met voldoende peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan.
  • Bak de gesnipperde uit kort aan (2-3 min) in het bakvet van het vlees. Als de ui licht begint te kleuren voeg je de bloem en (basterd)suiker en de bloem toe aan het mengsel en roer door. Bak 1 minuutje kort mee.
  • Terwijl je de runderlappen weer terug in de pan legt, giet je er wat boiillon en wijn erover. Voeg wat laurierbladeren en kruidnagel toe. Zorg dat alles aan de kook wordt gebracht. Stoof dit ongeveer 1 uur door op een lage stand.
  • Smeer de sneetjes brood met mosterd en leg de besmeerde kant op het vlees. Laat dit nog 1 uur doorkoken. Vervolgens schep je het brood en vlees door elkaar zodat het een lekker geheel wordt. Laat dit nog ongeveer 30 minuten stoven, totdat het vlees zacht is.
  • Verwijder de kruidnagel en laurierbladeren. Je stoofvlees is nu klaar om te serveren!

Tip: serveer het stoofvlees met gestoomde brocoli of pastinaakpuree, échte vlaamse frites en natuurlijk een heerlijk speciaal biertje.

Kijk voor meer informatie op onze vleeswijzer als je meer wilt weten over de verschillende stukken vlees van het rund.

 

Meer weten over Natuurlijk Scharrelvlees:

icon box image

Versheid

Ons Scharrelvlees wordt lokaal geproduceerd en verkocht waardoor je het meest verse stukje vlees krijgt.

icon box image

Smaak

Het stukje vlees van Natuurlijk Scharrelvlees is puur natuur en hierdoor ook vol van smaak. En dat proef je! Hiermee bereid je in een handomdraai je biefstuk.

icon box image

Kwaliteit

Ons vlees is van hoogstaande kwaliteit. Het vlees is stevig en mals omdat onze dieren veel tijd en ruimte hebben gehad om te groeien.