Nu ook worstenbroodjes van Natuurlijk Scharrelvlees

Nu ook worstenbroodjes van Natuurlijk Scharrelvlees
5 mei 2020 Natuurlijk Scharrelvlees

Nu ook worstenbroodjes van Natuurlijk Scharrelvlees!

In Brabant is het al de ultieme feel good snack, maar ook de rest van Nederland ontdekt inmiddels het worstenbroodje! Gemaakt van wit brooddeeg, gevuld met gekruid gehakt is het de verbeterde versie van het saucijzenbroodje (aldus de Brabanders).  Alleen een worstenbroodje gemaakt van scharrelvlees afkomstig van lokale Nederlandse boeren, dat was er nog niet!

En dus ging Natuurlijk Scharrelvlees aan de slag

Samen met First Class Bakery, één van de specialisten in ambachtelijke worstenbroodjes, zijn we op zoek gegaan naar het allerbeste worstenbroodje.

Zo hebben we ervoor gekozen om het meest luxe vlees van het varken te gebruiken in plaats van de veelgebruikte schouderham. Ons vlees is veel malser en minder vet. Daarnaast was het essentieel om te kiezen voor scharrelvlees. Doordat de dieren meer bewegen is dit vlees al veel malser. En daarnaast is het vrij van antibiotica of andere toevoegingen.

Ook het varkensras is hierbij van belang. Uit de diverse mogelijkheden is er gekozen voor het Nederlands Landvarken. Een varkensras wat bijna was uitgestorven maar opnieuw gefokt wordt door Natuurlijk Scharrelvlees. Doordat dit ras langzamer groeit is het voor de meeste varkensboeren niet interessant. Maar juist daarom levert dit ras bijzonder vlees van zeer hoge kwaliteit! Met name de mooie achterhammen zijn kenmerkend voor dit dier.

Het recept

Om de smaak van het vlees nog meer tot zijn recht te laten komen is er voor gekozen om het gehakt wat hiervan wordt gemaakt wat grover te laten zodat het minder gepureerd wordt en echt smaakt zoals kwaliteitsvlees hoort te smaken! Als laatste is er een mix van kruiden aan toegevoegd van First Class Bakery.

Het broodje

Met alleen vlees heb je natuurlijk nog geen worstenbroodje. Daarom hebben wij de expertise gebruikt van First Class Bakery. Deze bakkerij staat bekend om zijn bijzondere brood- en bladerdeegsnacks en zij gingen graag de uitdaging met ons aan.

Er zijn diverse combinaties van deeg en worst gemaakt. Uiteindelijk hebben we met trots de allerbeste varianten voorgelegd aan ons testpanel. Zij hebben met overmacht gekozen voor het uiteindelijke worstenbroodje. Waardoor we met trots het allereerste worstenbroodje gemaakt van Nederlands Scharrelvlees kunnen presenteren. Onder andere te koop bij Natuurlijk Scharrelvlees, First Class Bakery en de boerderijwinkel Echt Scharrelvlees.

Dat moet je natuurlijk proberen!

Meer informatie?

Meer weten over Natuurlijk Scharrelvlees:

icon box image

Versheid

Ons Scharrelvlees wordt lokaal geproduceerd en verkocht waardoor je het meest verse stukje vlees krijgt.

icon box image

Smaak

Het stukje vlees van Natuurlijk Scharrelvlees is puur natuur en hierdoor ook vol van smaak. En dat proef je! Hiermee bereid je in een handomdraai je biefstuk.

icon box image

Kwaliteit

Ons vlees is van hoogstaande kwaliteit. Het vlees is stevig en mals omdat onze dieren veel tijd en ruimte hebben gehad om te groeien.